Til forsiden Kontakt Udskriv siden SitemapFås som hardcopy, eBog og Kindle edition 

Forræderiske Våben

Blandt sjakaler, hyæner og gribbe i 1980'ernes barske Vestafrika.

Plantagen "Southern Estates" ligger idyllisk i det centrale Liberia midt i den storslåede, tropiske natur, hvor den danner rammen om familien Borres hverdag.

Et sammenfald af uheldige og skæbnesvangre begivenheder sætter imidlertid en brat stopper for denne idyl. På et tidspunkt, hvor plantageejer Dan Borre opholder sig i nabostaten Guinea, bliver han intetanende og imod sin vilje hvirvlet ind i en storpolitisk krise.

Den regerende diktator på stedet udsættes for et attentat, og der opstår kaoslignende tilstande i landet. Det politiske regnskab skal gøres op, syndebukke findes - og hævn og lynchstemning kommer for alvor på dagsordenen.

Meget står på spil for Dan Borre - forretningsmæssigt og økonomisk. Men mest af alt er hans personlige sikkerhed truet. Hvordan bringes han ud af dette inferno?

I et opskruet tempo tager forfatteren Jan Larson læseren med rundt i dét Vestafrika, han kender så godt fra sine mange år som forretningsmand dér, blandt andet tre år som rådgiver for den liberianske stat.

Romanen giver en levende skildring af den europæiske forretningsmands betingelser i et notorisk urohærget område af Afrika. Samtidig indeholder bogen en politisk reflektion og en udforskning af moral og civilisation - krydret med mødet med den afrikanske befolkning og den storslåede natur.

...læs mere om Jan Larsons andre bøger

 

 

 

 Forlag: Siesta, Filmbyen 21, 4., 8000 Århus C. Tlf 8742 6000. post@siesta-forlaget.dk